TIPS MENCANTIKKAN MEJA KOPI

Lebih daripada sekadar perabot, meja kopi ini selalu menjadikan suasana ruangan lebih lengkap dan serbaguna untuk berbual, berbincang dan dijadikan tempat melepak sekiranya terdapat sebuah meja kopi di raungan tempat duduk. Ia dianggap pelengkap set ruang tamu kerana ia merupakan cara paling umum jika digunakan untuk meletakkan cawan, menjadi tempat meletakkan buku-buku..

Hidkal nak tunjukkan tips kepada anda tentang idea yang unik dan efektif untuk mencantikkan meja kopi..

Related image

 

1 Menambah barangan bernilai yang personal

Ini merupakan salah satu idea untuk anda mendapatkan meja kopi yang unit.. barang bernilai disini bukan bermaksud barang kemas anda.. tetapi barang bernilai yang anda beli semasa bercuti atau kata lainnya barang kenang-kenangan anda sehingga perkara itu akan menjadikan ia hobi dan juga kesukaan anda

Anda juga boleh meletakkan buku-buku, pilihlah buku yang paling anda suka termasuk novel atau buku yang boleh melambang diri anda.. Selain itu, anda bolah meletakkan barang-barang yang “antik” daripada pelbagai Negara

Image result for barang perhiasan di atas meja kopi

 

2 Meletakkan dulang di atas meja

Meletakkan dulang di atas meja merupakan cara untuk menambahkan seri meja kopi dan akan melengkapkan meja kopi kita.. dulang di atas meja akan memberikan batas dan akan membuatkan barang yang terletak di atas meja lebih tersusun sehingga menjauhkan ia dari berlaku kerosakan akibat terjatuh.

Image result for dulang di atas meja kopi

 

3 Meletakkan dua meja kopi

Penggunaan satu meja kopi sahaja sudah biasa terjadi.. cubalah untuk memasangkan dua meja yang sama.. anda boleh menginput meja segi empat yang sama saiz dan salah satu antara meja itu anda letakkan hiasan yang dapat menaikkan seri perabot..

Anda juga boleh menggunakan meja kopi yang berbentuk bulat.. dengan ukuran meja yang tidak besar, pasangan meja kopi ini mampu untuk mengimbangkan sofa supaya kelihatan santai..

Image result for dua meja kopi di ruang tamu

 

4 Dekorasi Minimalis

Sekiranya anda menginginkan suasana ruang tamu yang lebih elegan, anda perlu mendekorasi secara minimalis iaitu sederhana.. dan diatas meja kopi itu terdapat beberapa buah buku dan sebuah pasu bunga…

Untuk menampakkan hasil yang sederhana tetapi maksimum, anda boleh memilih sedikit barangan yang ukurannya sesuai jika dibandingkan dengan meja yang besar.. Dan kalau meja kopi tersebut terlalu kecil, hasil minimalis yang anda inginkan tidak akan seimbang..

Image result for meja kopi buku

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *